Sastojci:
500 g brašna
1 paketić mješavine začina za paprenjake
125 g šećera
125 g meda
125 g maslaca
1 žlica kokosova ulja
1 jaje
220 g mljevenih oraha
Za ukrašavanje: dobro promiješati 12 dag mljevenog šećera, pola bjelanjka i žlicu soka od limuna.
Dobro promiješajte sve suhe sastojke sa začinima, zatim dodajte sve ostale sastojke pa izradite homogeno tijesto. Ostavite na hladnom par sati ili preko noći. Prije valjanja dobro promijesite tijesto i ostavite da se ugrije kako bi bilo podatnije. Razvaljajte tijesto na debljinu 3-5 mm i stavljajte na papir za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva 7-10 min. Pazite da rubovi keksića ne potamne. Poslije hlađenja kekse spremite u posudu. Nakon tjedan dana keksi su idealnog okusa, a u zatvorenoj posudi možete ih čuvati mjesecima.
Dobar tek !